Нове дослідження пов'язує вейпінг з підвищенням уразливості до переломів кісток, що, на думку вчених, може бути тривожною ознакою захворювання крихких кісток.

Відповідну публікацію оприлюднили на сторінці «Daily Star»

Згідно з новим дослідженням, вейпінг може викликати хворобу крихкості кісток, роблячи користувачів більш вразливими до переломів.

Національна служба охорони здоров'я висуває електронні сигарети як безпечнішу альтернативу курінню, але вчені виявили, що, хоча вони краще для легенів, в результаті користувачі схильні до серйозних травм кісток.

Звикання хімічний віктотин довгий час був пов'язаний з остеопорозом, що викликає стан кісток, але з його використанням як стандартних сигарет, так і електричних альтернатив, дослідження вивчило ступінь його тривожних побічних ефектів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вейп
Вейп

Головний дослідник доктор Даява Агунс висловив суворе попередження.

Він сказав: "Наскільки нам відомо, це перше дослідження, в якому вивчається взаємозв'язок між вживанням електронних сигарет і крихкими переломами. Це заповнює важливу прогалину в знаннях, враховуючи зростаючу популярність використання електронних сигарет, а також значний економічний тягар і відому захворюваність і смертність, пов'язані з остеопоротичними переломами. Наші результати надають дані для інформування дослідників, політиків охорони здоров'я та регулюючих органів щодо тютюну про потенційну зв'язок вживання електронних сигарет з погіршенням здоров'я кісток".

Його команда проаналізувала історію куріння 5569 американських чоловіків і жінок у віці від 20 до 80 років.

Травми на 46% частіше зустрічалися у тих, хто коли-небудь використовував пристрої - в даний час або в минулому.

Кості
Кості

Доктор Агунс з Пітсбурзького університету в Пенсільванії, США, сказав: "У моїй амбулаторній клініці я бачив пацієнта після операції з відновлення перелому стегна. Вона курила і використовувала електронні сигарети, щоб кинути палити. Я зрозумів, що в літературі є прогалина в знаннях про потенційну зв'язок між електронними сигаретами і крихкими переломами, і вирішив провести це дослідження".

Доктор Агунс та його колеги визначили значно вищий рівень «крихких переломів» серед 1050 вейперів.

Це порівнювалося з 4519 іншими учасниками, які ніколи не користувалися електронними сигаретами.

Як раніше повідомляв портал "Znaj", українцям повідомили, що картопля може дуже сильно подорожчати.