З Донбасу, де тисячі українських захисників продовжують охороняти мир і безпеку всієї країни, прийшло ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення ООС. Дані повідомляються станом на ранок суботи, 27 листопада.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-центру штабу ООС в мережі Fabook.

"Збройні формування Російської Федерації продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи. За минулу добу, 26 листопада, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню, 1 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Українські захисники, фото: Unian
Українські захисники, фото: Unian

У напрямку Мар'їнки противник здійснив обстріл з мінометів калібру 82 мм. у бік Новомихайлівки ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї. В результаті ворожих дій один військовослужбовець отримав поранення, несумісне з життям.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Командування та особовий склад Об'єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким героя, який загинув за Україну.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, і змусили противника припинити обстріли. Станом на 7 годину ранку, 27 листопада, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Військовослужбовці Об'єднаних сил контролюють ситуацію і продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.", - повідомляють Українські військові.

Публікація штабу ООС, скріншот: Facebook
Публікація штабу ООС, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, молодий батько пішов у ЗСУ заради маленького сина: бореться за краще майбутнє в найгарячішій точці Донбасу.

Як повідомляв Знай.uа, 21-річний воїн ЗСУ Олександр знайшов, що відповісти за Слов'янськ у 2014-му, коли йому було 14: "у конфлікти не вступаю".

Знай.uа писав, воїн ЗСУ помер на Донбасі після масових обстрілів окупантів: наші захисники відповіли За побратима.