Відома українська рестораторка і суддя проекту "МастерШеф" Ольга Мартиновська заявила, що українці все життя неправильно готують таку елементарну страву, як яєчня. Відповідне відео з'явилося на її каналі «Оля готує».

"Сьогодні я розповім, як приготувати яєчню правильно, адже мільйони людей по всьому світу готують цю страву кожен день і досі роблять це неправильно!» ,- заявила вона.

За її словами, навіть в ресторані можна отримати яєчню з коричневою скоринкою навколо або підсмажену внизу. Причина цього-поспіх кухаря, який смажить блюдо на сильному вогні. Жовток ще рідкий, білок не встигає приготуватися – це неправильна яєчня.

Для справжньої яєчні яйця потрібно бити не в сковороду, а в миску – щоб не потрапила шкаралупа. Сковороду потрібно підігрівати повільно, на невеликому вогні.

Популярні новини зараз

Вакцинувався 27 разів і хоче ще: українець їздить містами й "випрошує" дози, рекорд - 5 за день

Єгор Крутоголов з "Дизель-Шоу" розповів про сумну подію в родині: так раніше переживав тільки за Марину Поплавську

Ірина Федишин втерла носа Олі Поляковій, показавши неймовірно довгі ноги: коротенька сукня не сховала нічого

Вікторія Булітко пішла з "Дизель шоу" і перетворилася на просту пенсіонерку у хустині: "Десять років тому..."

Показати ще

Класична яєчня, скріншот: YouTube
Класична яєчня, скріншот: YouTube

"Потрібно плиту відчувати, як улюблену", - додала Ольга.

На прогріту сковороду акуратно вилити яйця, і ще зменшити вогонь. Солити потрібно білок, а перчити – тільки жовток. На ледве теплій сковороді довести яєчню до готовності, щоб вона залишалася білою навіть знизу.

Скрін, відео Ольга Мартиновська
Скрін, відео Ольга Мартиновська

"Ольга, ви такий сонячний чоловічок! Дивишся на вас, і відразу посміхатися хочеться, не важливо, що ви будете робити, готувати або на голові стояти. Говоріть хоч на китайському, ви прекрасні! Спасибі, що піднімаєте нам настрій і вчіть чогось корисного", "Величезне спасибі! Щоб навчитися готувати шедеври, треба спочатку освоїти елементарну науку-правильно приготувати яєчню, пюре, салат, млинці, сирники і т. д. спасибі за науку!", - діляться шанувальники кулінара.

«А ми любимо, коли є скоринка, без скоринки нам не подобатися», - підказують інші.