Відома українська рестораторка і суддя проекту "МастерШеф" Ольга Мартиновська заявила, що українці все життя неправильно готують таку елементарну страву, як яєчня. Відповідне відео з'явилося на її каналі «Оля готує».

"Сьогодні я розповім, як приготувати яєчню правильно, адже мільйони людей по всьому світу готують цю страву кожен день і досі роблять це неправильно!» ,- заявила вона.

За її словами, навіть в ресторані можна отримати яєчню з коричневою скоринкою навколо або підсмажену внизу. Причина цього-поспіх кухаря, який смажить блюдо на сильному вогні. Жовток ще рідкий, білок не встигає приготуватися – це неправильна яєчня.

Для справжньої яєчні яйця потрібно бити не в сковороду, а в миску – щоб не потрапила шкаралупа. Сковороду потрібно підігрівати повільно, на невеликому вогні.

Популярні новини зараз
Українцям спишуть комунальні борги: кому більше не надсилатимуть платіжок Пенсіонерам пояснили, як збільшити пенсію: одна довідка дозволить отримати додаткові гроші Пенсіонерам виплатять нові доплати: хто і на яку суму може розраховувати Посилення мобілізації: відстрочки більше не врятують - на кого вже полює ТЦК
Показати ще

Класична яєчня, скріншот: YouTube
Класична яєчня, скріншот: YouTube

"Потрібно плиту відчувати, як улюблену", - додала Ольга.

На прогріту сковороду акуратно вилити яйця, і ще зменшити вогонь. Солити потрібно білок, а перчити – тільки жовток. На ледве теплій сковороді довести яєчню до готовності, щоб вона залишалася білою навіть знизу.

Скрін, відео Ольга Мартиновська
Скрін, відео Ольга Мартиновська

"Ольга, ви такий сонячний чоловічок! Дивишся на вас, і відразу посміхатися хочеться, не важливо, що ви будете робити, готувати або на голові стояти. Говоріть хоч на китайському, ви прекрасні! Спасибі, що піднімаєте нам настрій і вчіть чогось корисного", "Величезне спасибі! Щоб навчитися готувати шедеври, треба спочатку освоїти елементарну науку-правильно приготувати яєчню, пюре, салат, млинці, сирники і т. д. спасибі за науку!", - діляться шанувальники кулінара.

«А ми любимо, коли є скоринка, без скоринки нам не подобатися», - підказують інші.