Володимир працює анестезіологом вже 22 роки. Його головне завдання-підготувати вас перед операцією і відправити в «сон», а після втручання лікарів вивести звідти. Робота у Володимира дуже складна, а графік не нормований.
Про цю історію стало відомо завдяки новому сюжету TYT.BY, який вийшов у мережі YouTube.

Анестезіолог Володимир, скріншот: YouTube
Анестезіолог Володимир, скріншот: YouTube

Доктор розповів, яке це, коли пацієнт несподівано прокидається під час операції, як реанімують після клінічної смерті і які девайси використовують анестезіологи у своїй роботі.
Серед відповідей про те, як Володимир вибрав цю професію, як проходять операції, що використовують для наркозу і як пацієнта виводять зі сну, він розповів про випадок, що відбувається, якщо під час операції пацієнт несподівано прокидається.

Анестезіолог Володимир, скріншот: YouTube
Анестезіолог Володимир, скріншот: YouTube

"Відкривають очі, намагаються встати. Сам користувався такими лайфхаками-є препарати... Ці препарати викликають ретроградну амнезію. Що це означає? Що людина не запам'ятовує не тільки те, що було після введення препарату, але і частина подій, які були до введення. Таким чином, якщо ми помітили, що пацієнт прокинувся під час операції, то ми можемо зробити так, щоб пацієнт це не згадав.
Був випадок з минулого життя, так я називаю своє минуле місце роботи. Готуємося до операції, пацієнт поголений під нуль, вже лежить, не під наркозом, зібрався, щоб хвилювання не показати. І заходить нейрохірург і дає йому щелбан, і він каже: "Доктор, я я не сплю". Слава богу, виявився пацієнт адекватний, ми посміялися разом. Зробили операції, і він виписався, все пройшло успішно", - розповідає Володимир.