Про це він сказав в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24".

“Є так звані інтегральні показники – це дитяча смертність і материнська смертність. Вони є інтегральними для всіх країн світу. За цими показниками визначається не тільки якість і доступність медичної допомоги, а також робиться оцінка економічно-політичної складової життя країн. За ними судиться, наскільки країна є розвинутою і потрапляє в цивілізацію”, - сказав Анатолій Якименко.

Він зазначив, що якщо материнська або дитяча смертність є високими, то це означає, що країна нецивілізована.

“Це призводить до дуже серйозних перекосів. Яскравим прикладом є Білорусь, яка має низькі європейські показники материнської і дитячої смертності, але ми знаємо, що у них дикунське ставлення до політичних опонентів, є політв’язні, б’ють людей на вулицях. Але за цими показниками інтегральними Білорусь виглядає презентабельно, як цивілізована країна”, - додав Якименко.

За його словами, материнською вважається смертність при вагітності та пологах, а також впродовж 42 днів після народження дитини. Дитячою ж вважається смертність протягом 28 днів після народження.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Анатолій Якименко розповів, чи може платна медицина підняти рівень якості медичних послуг.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Юрій Подорожній нагадав про усю серйозність пандемій через призму історичного досвіду.