Влітку цього року юний житель міста Маріуполь опублікував в соціальній мережі Instagram факт того, що він здійснив акт вандалізму - осквернив Державний Прапор України, піддавши його спаленню. Проте через кілька годин вирішив вибачитися за свій вчинок. Як стало зрозуміло, вибачення не допомогли, багато користувачів встигли зробити скріншот.

І ось на початку грудня Іллічівський районний суд Маріуполя призначив хлопцеві 1 рік позбавлення волі умовно.

Про це стало відомо завдяки інформації в єдиному державному реєстрі судових рішень.

Хуліган з Маріуполя, скріншот: Instagram
Хуліган з Маріуполя, скріншот: Instagram

Варто також нагадати нашим читачам, що в серпні цього року 17-річний маріуполець підпалив прапор біля 50-ї школи. Фото палаючого державного символу він опублікував в соціальних мережах. Через кілька днів його разом з матір'ю викликали до органу поліції.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Хуліган з Маріуполя, скріншот: Instagram
Хуліган з Маріуполя, скріншот: Instagram

Кримінальна відповідальність за це правопорушення передбачена ч.1 ст. 338 Кримінального кодексу України "Наруга над державними символами".

Маріуполець зізнався у скоєному. У залі суду він розкаявся і розповів, що хоче компенсувати свою провину шляхом проходження військової служби в ЗСУ.

Раніше повідомляли, найбільший символ України залишили без нагляду, земляки розізлені: "Прапор є, паркану немає".

Як повідомляв Знай.uа, вандал витер брудні руки об Державний Прапор України і осквернив Меморіал.

Знай.uа писав, юні "блогерки" заради лайків задували свічки і курили в церкві: "Чекаємо відео з вибаченнями".