Фахівці розповіли, як заощадити на дровах. Про це повідомляє портал Камінін.

Кращим періодом для зрубу дерев вважається зима, так як в цю пору року немає зайвого соку і води. Найкраща частина деревини в середині стовбура.

Товщина розрубаного Поліна дерева повинна бути не більше 10 см, адже великі шматки деревини не згорають на 100%, а залишаються обвугленими перетворюючись на великі брили деревного вугілля.

Дрова, доставка - фото s-tehnika.com.ua
Дрова, доставка - фото s-tehnika.com.ua

Сама деревина на сімдесят відсотків складається з газу і лише на тридцять відсотків з твердої речовини. З цієї причини вкрай важливо, щоб дрова були сухими. Адже в цей момент згорають саме гази.

Крім цього, надлишок вологи потрапляє при згорянні дров в димохід, сприяє утворенню креозоту. Це масляниста рідина, налипає на стінку димоходу, а також погіршує тягу. Це небезпечно, так як сприяє загорянню, особливо якщо у вас металеві труби.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Раніше повідомляли, місто Лева перетворили на" ошатну " лялечку - з гірляндами та іграшками вже готові зустрічати свята: магія прямо з центральних вулиць.Щороку місто Лева перетворюється на справжнє магічне вогнище. До новорічних свят центральну частину міста ретельно прикрашають

Як повідомляв Знай.uа, карантин карантином, а поїзд за розкладом: "Укрзалізниця" допоможе українцям у новорічні свята проїхати крізь хуртовини.

Знай.uа писав, головну ялинку країни встановлено: як йде підготовка до свята на Софійській площі. Загальна висота красуні 2022 року сягатиме 31 метра. І, станом на сьогодні, фахівці вже зробили майже всі роботи з її встановлення.