Про це він розповів у програмі «Розвилка» з Любов’ю Завальнюк.

Передусім гість програми нагадує, як 10 лютого 2007 року Путін виступив під час Мюнхенської конференції з безпеки із промовою про однополярність сучасної світової політики та місце Росії в ній. «Тому й по Білорусі, й по Україні ми спостерігаємо такі дуже цікаві геополітичні рухи з боку Росії протягом останнього десятиліття», - пояснює Руслан Бізяєв.

За його словами, автором концепції, згідно з якою Росія не може існувати без України, є американський дипломат Аллен Даллес. «Вся політика Росії, починаючи з другого терміну президента Володимира Путіна, полягає в тому, що треба переглянути відносини на пострадянському просторі», - розповідає політолог. Він додає, що Україна – ключовий елемент у цих відносинах.

До того ж, підкреслює Руслан Бізяєв, в Росії особисто Путін вирішує всі питання, пов’язані з Україною. Він підсумовує, що Україна справді важлива для російського президента і він розглядає її в геополітичному контексті.

Популярні новини зараз
Чоловікам дали 14 днів, щоб з'явитися до ТЦК: хто не встигне – розшук та штрафи Штраф за відмову від ВЛК скасують: хто уникне покарання за порушення військового обліку Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне По 3600 грн щомісяця виплачуватимуть пенсіонерам: хто може отримати гроші
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розглянув перспективу запровадження нових американських санкцій проти Росії.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв пояснив, що потрібно зробити перед реінтеграцією Мінських угод.