Українського режисера Євгена Лавренчука затримали в Італії за запитом Росії ще 17 грудня, він перебуває під вартою вже півмісяця.

Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко заявляє, що Генеральне консульство України в Неаполі надає всю можливу консульську допомогу чоловікові. Лавренчуку обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, поки розглядається Російський екстрадиційний запит.

Євген Лавренчук, фото: Facebook
Євген Лавренчук, фото: Facebook

Євгена Лавренчука 31 грудня відвідав консул. Повідомляється, що його умови утримання режисера під вартою цілком прийнятні, стан здоров'я задовільний. Чоловік є номінантом Шевченківської премії, ексрежисером Одеського театру опери та балету. У групі Facebook, створеній на підтримку Євгена, пояснили причину затримання. Нібито він вісім років тому, будучи на території РФ, скоїв кримінальний злочин. Його звинувачують у фінансових порушеннях.

Free Євген Лавренчук, скріншот: Facebook
Free Євген Лавренчук, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Сім'я і близьке оточення Євгена дали дозвіл на Публічне розголошення справи, розуміючи, що кримінальна справа проти нього сфабрикована, схожа на політичне переслідування, і сподіваючись на підтримку ЗМІ і його колег, які зможуть вплинути на ситуацію і не допустити екстрадиції Євгена Лавренчука в країну-агресора", - заявляє жінка.

Free Євген Лавренчук, скріншот: Facebook
Free Євген Лавренчук, скріншот: Facebook

Нагадаємо, наречений вирішив "оригінально" зізнатися дівчині в коханні і підіслав людей в масках і з пістолетами: замість весілля переляк на все життя

Як повідомляв "Знай.ua", італієць вбив свою дружину-українку за відмову в інтимі: не соромився про це говорити

Знай.ua писав, браконьєр застрелив двох козуль на території заповідника: був затриманий єгерем