Українцям розповіли про те, чи доведеться реєструвати телефонні номери за паспортом, і якщо так, то навіщо це необхідно.

Зараз по мережі активно поширюють інформацію про те, що всі в Україні будуть зобов'язані зареєструвати свій телефонний номер за паспортом. Нововведення дійсно є, і діють з 1 січня цього року, але, є величезна кількість нюансів, які з'ясували кореспонденти порталу АрміяIнформ.

Apple iPhone 12 Pro Max, фото: Знай.ua
Apple iPhone 12 Pro Max, фото: Знай.ua

Закон передбачає величезну кількість змін для операторів, а також всіх постачальників комунікаційних послуг. При цьому, норми про обов'язкову реєстрацію номера там немає. З'ява неправдивої інформації пов'язана з тим, що деякий час тому у Верховній Раді розглядали кілька законопроектів, серед яких був ось такий.

Скрін, відео YouTube телефон
Скрін, відео YouTube телефон

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"У нас давно існує система прив'язки SIM-карти абонента до його паспортних даних. Це має ряд переваг: наприклад, така ідентифікація в разі шахрайських дій здатна захистити персональні дані користувача і його фінанси", - повідомив представник компанії lifecell.

Також, паспортні дані потрібні для того, щоб перейти з одного мобільного оператора на інший, при цьому повністю зберігши свій номера. Така процедура була завжди. Цю інформацію підтвердили й інші українські оператори.

Дзвінок / фото : Актуально
Дзвінок / фото : Актуально

Отже, згідно з чинним законодавством, абоненти мають право отримувати послуги зв'язку знеособлено, тобто без надання операторам своїх персональних даних.

Нагадаємо, що українців збираються зобов'язати прив'язувати паспорт до SIM-карти: чим це загрожує

Раніше повідомлялося, що Lifecell майже на місяць залишив українку без зв'язку з рідними

Також, ловити Інтернет більше не потрібно: у Мінфіцрах українцям пообіцяли "швидкість" від Київстар, Vodafone і lifecell