Бої за Донецький аеропорт тривали з вересня 2014 року до 22 січня 2015 року. Ці події - важлива сторінка української нації, що назавжди змінила її історію.

Сьогодні, 16 січня, в Україні відзначають день пам‘яті загиблих кіборгів, які впродовж восьми місяців захищали бетонні споруди аеропорту. Їхнє геройство і самовідданість дозволили Збройним силам України вирівняти лінію фронту, сприяли підписанню Мінських угод та звільненню декількох українських міст від російських окупантів.

ДАП, скріншот: YouTube
ДАП, скріншот: YouTube

Прізвисько «кіборги» захисники аеропорту отримали з легкої руки тих самих окупантів, яких стримували. Сепаратистів настільки здивували стійкість і бойові навички українських бійців, що вони цілком серйозно стверджували, що в ДАП засіли «кіборги» - напівлюди-напівроботи.

ДАП зараз
ДАП зараз

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Це прізвисько швидко стало популярним, його вживають із позитивним значенням на позначення героїв, які захищали Донецький аеропорт.

«Вони витримали. Не витримав бетон», - говорять в Україні про наймужніших із своїх воїнів, вшановуючи їхній подвиг 16 січня.

кіборги, скрін з відео
кіборги, скрін з відео

Нагадаємо, що на Львівщині помер легендарний кіборг, який захищав Донецький аеропорт: пройшов війну, але не зміг подолати вірус. Чоловік пішов добровольцем на фронт ще у першу хвилю мобілізації у липні 2014 року. Він був активним і повним життя, але у підступного вірусу були інші плани...

Як повідомляв портал "Знай.uа", під Києвом помер легендарний ветеран УПА: пройшов крізь сталінське пекло заради України.

Також, "Знай.uа" писав, що помер легендарний майор, В МВС день жалоби: "Чесно прожив життя, був надійним другом".