Наслідки перенесеної коронавірусної інфекції можуть проявлятися по-різному. У кого - то їх майже немає, а хтось боїться, що втрата смаку і запаху залишиться на все життя. Своїми побоюваннями з цього приводу поділилася дівчина, яка перехворіла ковидом.

Відповідний ролик вона опублікувала в соцмережі "Тікток".

"Друзі, я в печалі... скажіть, що не у мене однієї так», - просить вона.

За її словами, у всіх її друзів після ковіда все добре-до них повернулися чутливість до запахів і смаків, немає ускладнень, відчувають себе відмінно.

"Я після ковіда: не можу їсти яйця, м'ясо, курку, ріпчасту цибулю, молочку. Все жахливо смердить", - скаржиться автор ролика.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

@alena_moore

Друзья, я в печали… скажите, что не у меня одной так😭😭😭 #последствияковида

♬ оригинальный звук - 🎾Gipokratov🎾

У коментарях ті, хто перехворів коронавірусом, діляться особистими спостереженнями.

"1,5 року, і, по-моєму, це вже назавжди», «У мене так вже рік. А ще мені здається, що від мене пахне цибулею вже через годину, а духи, які обожнювала 20 років, викликають блювоту», «Я не можу їсти свіжі огірки (за смаком як клопи) і запах меленої кави не переношу тепер (різкий запах блювоти)», «Більше року не можу їсти м'ясо, здається, що пахне "трупами, вимоченими в ацетоні", спочатку сподівалася, що тимчасово, але мабуть назавжди», «Немає відрази до вище зазначених продуктів, але огірки, мандарини, кола, і навіть мої улюблені парфуми зараз смердять якимось бензином», -скаржаться люди.

Крім смаків і запахів, у багатьох постраждали і інші аспекти життя.

"Я через місяці 4 після ковіда зрозуміла, що забуваю обличчя і імена знайомих», «А ще панічні атаки почалися жахливі», «Ха, я пити не можу тепер, і ось це реально біль і печаль... прощай пивко, пока, віскарик», - нарікають вони.

Нагадаємо, у МОЗ пояснили, як не сплутати туберкульоз і covid: названі симптоми, які можуть ввести в оману

Як повідомляв " Знай.ua", статеві органи чоловіків пішли на зменшення після "зіткнення" з вірусом: лікарі вважають - це назавжди.

Знай.ua писав, хірург залишив ініціали на печінці пацієнтів, але його викрили: випалював пристроєм для зупинки кровотечі