Для наших читачів, які вже втомилися від роботи, з'явилися дуже приємні новини. Справа в тому, що дати Масляної щорічно змінюються, так як залежать від церковного календаря і святкування Великодня. Відомо, що в поточному 2022 році Великдень випадає на 24 квітня, а Великий піст пройде з 7 березня по 23 квітня.

Пропонуємо нашим читачам дізнатися, коли в 2022 році буде Масляна, і які існують традиції на цей період.

Масляна, скріншот: YouTube
Масляна, скріншот: YouTube

Масляна в 2022 році почнеться з понеділка, 28 лютого і закінчиться в неділю, 6 березня. 7 березня розпочнеться Великий піст. Свято Масляної дуже древній і традиції з'явилися ще до християнства. Частково обряди збереглися ще з часів стародавніх слов'ян і язичницьких традицій. Тому Масляну багато людей святом не вважають.

На Масляну гуляють всі сім днів і кожен день має свою назву і традиції. Найважливіша традиція-млинці. Їх печуть у великій кількості, роблять з різними начинками і пригощають гостей, друзів і рідних.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Масляна, скріншот: Youtube
Масляна, скріншот: Youtube

Також на Масляну проходять народні гуляння, вечірні посиденьки, сватання, знайомство з батьками обранця або обраниці. Вважається, що чим веселіше відсвяткуєш Масляну – тим багатше і більш насиченим буде весь наступний рік.

На вулицях влаштовують масові заходи з конкурсами, іграми та забавами. Зазвичай там змагаються молоді люди. Також Масляну в старовину використовували для того, щоб примирити і налагодити відносини в родині, подружитися з рідними свого чоловіка або дружини.

Останній день Масляної-Прощена неділя. У цей день слов'яни спалювали опудало Масляної, яка символізували зиму. У цей день прощаються із зимою і зустрічають весну.

Також в цей день прийнято просити вибачення у рідних людей, у друзів і у всіх, кого ви коли-небудь образили.

Раніше повідомляли, важливі поради перед тим, як занурити себе в ополонку на Хрещення Господнє: підготуйтеся перед 19 січня.

Як повідомляв Знай.uа, мінімалка 8500 грн, алкогольний "переворот" і штрафи для торговців - що готують українцям у Верховній Раді.

Знай.uа писав, у ніч на Водохреща над землею пролетить небезпечний астероїд - він повернеться через 83 роки.