Українці старше шістдесяти років можуть витратити гроші за вакцинацію на ліки. Про це повідомляє Фейсбук-портал МОЗ України.

Йдеться про нову програму е-підтримка, за якою можна вакцинованим українцям можна купити ряд товарів на тисячу гривень.

ліки в аптеках, скріншот з відео
ліки в аптеках, скріншот з відео

"Українці віком 60 + зможуть придбати за кошти програми Підтримка ліків в аптечних закладах та інтернет-аптеках. Купити можна буде будь-які лікарські засоби за рецептом лікаря, та й без нього з 24 січня", - повідомляє МОЗ.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

При цьому, як стверджує Міністерство економіки країни, банкам дана установка про перевірку віку людини в момент проведення платежу. Тобто на момент оформлення картки людині може бути 59 років, головне щоб він витрачав гроші в 60 років.

ліки і термометр
ліки і термометр, pixabay

Купувати можна ліки як за рецептом лікаря, так і без, однак це повинно бути тільки ліки.

Що ще можна купити на ковідну тисячу

  • залізничні квитки в межах України;
  • авіаквитки в межах України;
  • абонемент в спортзал;
  • квитки в кінотеатри, театри, музеї, виставкові центри, на концерти;
  • книги в онлайн і офлайн книжкових магазинах.

Нагадаємо, українським підліткам виплатять" ковідну тисячу " після вакцинації: Кабмін назвав умови. Володимир Зеленський поставив завдання перед українським урядом

Також Знай повідомляв, МОЗ представив календар щеплень і пояснив, як діяти, коли пропущена доза: "захистіть дітей від 10 інфекційних хвороб"

Як повідомляв Знай.uа, з 31 cічня невакцинованих українців відсторонять від роботи: у МОЗ розширили список професій.