П'яний водій вбив двох молодих людей, коли він врізався на своєму BMW M3 в дерево після того, як "намагався справити враження" на дівчину, яка йому подобалася.

Кейн Фолкнер-Уайлд, 23 роки, тримав руку на нозі 16-річної Софії Хан, в той час як близький друг Макс Хелкроу попередив з заднього сидіння: "Пригальмуй, або ми всі помремо".

Через кілька миттєвостей автомобіль на швидкості врізався в дерево недалеко від Лоутона, Ессекс, і близько 2 години ночі 24 серпня 2019 року Софія і Макс загинули.

Двоє інших пасажирів, Алана Купер і Мей Хант, яким тоді було 16 і 17 років, отримали важкі травми і кілька тижнів лікувалися в лікарні.

Фолкнер-Уайлд повідомив владі, що Софія була за кермом під час аварії, але докази показали зворотне, і він був засуджений до восьми років ув'язнення.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Кейн Фолкнер-Уайлд був ув'язнений на вісім років і шість місяців
Кейн Фолкнер-Уайлд був ув'язнений на вісім років і шість місяців

За словами прокурора Мейріка Вільямса, 23-річний чоловік майже вдвічі перевищував допустиму норму водіння в нетверезому вигляді (149 мг алкоголю на 100 мл дихання), коли машина вилетіла з дороги.

Королівський суд Челмсфорда дізнався, що він "намагався справити враження" на Софію, ведучи машину швидко.

Г-н Вільямс сказав: "Автомобіль проїхав 50-100 метрів по узбіччю, перш ніж зіткнутися з деревом, що призвело до катастрофічних пошкоджень автомобіля. В результаті удару вони загинули. Це призвело до того, що задня частина автомобіля опинилася майже під прямим кутом до передньої частини автомобіля".

21-річний Макс Хелкроу попередив водія знизити швидкість за кілька миттєвостей до аварії
21-річний Макс Хелкроу попередив водія знизити швидкість за кілька миттєвостей до аварії

Було доведено, що підсудний був справжнім водієм після того, як його ДНК була виявлена на бічній подушці безпеки і ручці водія.

Виступаючи після вироку, сім'я Макса віддала належне "чудовому" молодому футболістові, який "жив повним життям", і розкритикувала Фолкнер-Уайлда за те, що він не сказав правду про те, хто був за кермом автомобіля.

Згідно Metro, в заяві йшлося: "Жодні слова не можуть описати втрату нашого Макса. Він любив і жив повним життям з музикою, друзями і футболом. Макс був чудовим хлопчиком з добрим серцем і світлим майбутнім. Наша сім'я більше двох років зазнала непотрібного випробування через примусову поведінку поряд з повною відсутністю співчуття, що змусило нас пережити день смерті Макса. Цього можна було б уникнути, якби правду сказали на самому початку. Макса тут може і не бути, але він завжди буде з нами".

Тим часом, Нурін Хан, убита горем мама Софії, заявила суду: "У неї навіть не було шансу прожити своє життя. Її мрія стати адвокатом у кримінальних справах так і не здійснилася. Її друзі любили її і обожнювали".

Фолкнер-Уайлд був ув'язнений на вісім років і шість місяців 18 січня 2022 року після того, як був визнаний винним у смерті людей в результаті небезпечного водіння. Він також був позбавлений права керування транспортним засобом на 10 років і 8 місяців.

Нагадаємо, що українці захотіли втихомирити гонщиків на дорогах - не більше 30 км/год в місті.

Раніше ми повідомляли, що водій влаштував скажений дрифт на BMW посеред міста-майже, як Alyona Alyona, але без прав на авто.