Стало відомо, скільки відсотків від зарплати в середньому витрачають на продукти жителі Європи. Україна опинилася серед антилідерів цього рейтингу.

Інфографіка зі свіжою статистикою була оприлюднена аналітиками Picodi.com.

Україна посіла одне з останніх місць серед 64 країн у рейтингу за розмірами витрат на мінімальний набір продуктів, враховуючи суми зарплат станом на початок 2022-го року. За їжу українці віддають в середньому 36% своєї зарплати.

Гірше йдуть справи в сусідній Росії - там за їжу доводиться віддавати половину офіційної зарплати. Набагато краща ситуація У інших наших сусідів-Польщі. Жителі найпривабливішою для українських заробітчан країни витрачають на їжу всього 15% офіційного доходу.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

На перших місцях в цьому списку опинилася Великобританія, Ірландія і Австралія – там на їжу громадяни витрачають не більше, ніж 6,6% -7,3% свого офіційного мінімального доходу.

Скрін, відео YouTube магазин
Скрін, відео YouTube магазин

Відзначимо, що в минулому році ситуація для українців виглядала трохи більш оптимістично – за даними тих же аналітиків, громадяни нашої країни витрачали на харчування 35,7% своїх доходів.