Сміття, вироблене комерційною космічною промисловістю, призводить до того, що великі області космосу стають непридатними для використання в результаті утворення космічного сміття.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Daily Star»

Експерт попередив, що величезна кількість космічного сміття, виробленого комерційною космічною галуззю, робить великі частини космосу непридатними для використання.

В останні місяці і роки в галузі спостерігався величезний бум, і в авангарді цього були SpaceX Ілона Маска і Blue Origin Джеффа Безоса.

Ден Сеперлі, генеральний директор компанії LeoLabs, що займається супутниковим стеженням, заявив, що швидке зростання комерційної космічної індустрії створює над землею орбітальний «Дикий Захід».

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Сеперлі
Сеперлі

Містер Сеперлі попередив, що зростаюча кількість космічного сміття робить ризик зіткнення небезпечно високим, а сама його кількість істотно збільшує шанси на зіткнення.

Сеперлі сказав: "Все це неймовірне зростання, яке ми спостерігаємо прямо зараз, наприклад, широкосмуговий доступ до Інтернету, який надається або незабаром буде доставлений по всьому світу, ці служби безпеки, ці служби відстеження тощо, починають обмежувати те, що ми дійсно можемо зробити з космосу. У крайньому випадку, якщо це триває якийсь час, це починає робити, знаєте, великі ділянки простору непридатними для використання".

Супутник
Супутник

Він також попередив, що в майбутньому лідери галузі повинні будуть ретельно продумати те, що вони відправляють в космос, оскільки це може мати величезні згубні наслідки в майбутньому.

Нагадаємо, що аномальний золотий промінь збив з пантелику очевидців на кордоні Туреччини.