Коронавірусна інфекція не збирається відступати, медики закликають щепитися та мати захист перед небезпечною хворобою.

На сторінці у Facebook Міністерства охорони здоров'я з'явилася детальна інформація про те, яка кому потрібна доза, бустерна чи додаткова.

Людям, які отримали базовий курс щеплення 6-9 місяців тому і яким необхідно оновити захист від COVID-19, слід зробити бустерну дозу. Вона розрахована на всіх, хто має базовий курс щеплення та вік від 18 років. Її призначають для посилення імунітету що згасає з часом. Зробити бустер можна лише у проміжку між 180 днями та 270 днями після другої дози.

Також у повідомлені зазначили, що сертифікат після бустерної дози діє впродовж 270 днів.

"Додаткова доза – для людей, у яких ослаблений імунітет через важкі хвороби. Її роблять через 28 днів – 3 місяці після основного курсу щеплень".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Бустер подовжує дію COVID-сертифікату, а додаткова доза – ні, зазначають у дописі.

Додаткову дозу призначають людям, які перехворіли на важкі захворювання, та мають ослаблений імунітет. Також додатково дозу, для посилення захисту, роблять людям, які не змогли сформувати належний імунітет після двох доз. Найкращі робити додаткову дозу між 28 та 90 днів після другої дози.

Нагадаємо, раніше українцям пояснили, як правильно вписати державну допомогу за щеплення.

Як повідомляв портал "Знай.ua", що стало відомо як українці можуть викликати мобільну бригаду з вакцинації .

Також "Знай.ua" писав, що в Україні скоротили термін дії Covid-сертифікатів.