Український президент Володимир Зеленський вирішив відповісти на так зване "запрошення" глави зовнішньополітичного відомства РФ Сергія Лаврова, в якому він запропонував відвідати країну для переговорів щодо двосторонніх стосунків, але не щодо Донбасу.

Про це стало відомо завдяки заяві Володимира Зеленського на прес-конференції.

"Міністр закордонних справ Росії каже, що якщо президент України хоче домовлятися, то нехай приїжджає в Санкт-Петербург, Москву або Сочі. По-перше, чому такий посил? І каже, що ми не можемо обговорювати питання Донбасу, це питання "внутрішнє". Навіщо запрошувати людину в такому форматі? Щоб ця людина не погодився? Навіщо про це говорити. Ти ж чоловік, доросла людина, з досвідом великим. Нічим зайнятися? Навіщо ти пропонуєш те, що не дасть жодного результату? Значить, тобі все одно", - сказав Зеленський на брифінгу.

Володимир Зеленський, фото: Instagram
Володимир Зеленський, фото: Instagram

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

За його словами, запрошення Лаврова "це тупо цинізм, high level".

"Як я можу не говорити про Донбас? Весь світ говорить про Донбас, а мені, президенту України, все одно, що відбувається на моїх кордонах або на контактній лінії? І як ти мені таке пропонуєш? Для чого? А я хочу зустрічатися, не боюся жодного формату, мені все одно, я готовий. Навіщо мене запрошувати в Сочі? Щоб я на лижах катався? Про що ми взагалі говоримо?... Добре, давайте зустрінемося в Одесі, покупаємося в морі. Люди не розуміють цінність життя, ось і все", - додав Зеленський.

Український президент вважає, що не обов'язково виносити на переговори з президентом РФ відразу всі питання, а можна почати з обміну полоненими. Разом з тим Зеленський визнав, що Москві і Києву потрібно домовлятися.

Раніше повідомляли, кілька десятків зупинили цілу армію: згадуємо подвиг Героїв Крут, коли юні українці віддали все, щоб зберегти країну.

Як повідомляв Знай.uа, Володимир Зеленський зідзвонився з Еммануелем Макроном: "Ради відновлення роботи".

Знай.uа писав, зірка серіалу "Папік" Дар'я Петрожицька згадала Стаса Боклана і вручення звання "Заслуженого артиста": "За що?".