У Міністерстві охорони здоров'я України нагадали громадянам загальні рекомендації щодо бустерних доз вакцини проти коронавірусної інфекції. Про це йдеться в повідомленні прес - служби відомства в соцмережі facebook.
У МОЗ заявили, що постанова КМУ №677 не має ніякого відношення до правил отримання бустерної дози вакцини, а лише регулює питання, пов'язані з сертифікатами про вакцинацію.

Вакцинація, скріншот: Youtube
Вакцинація, скріншот: Youtube

"Постанова КМУ № 677 не стосується правил отримання бустерної дози. Вона регулює питання, пов'язані з отриманням і використанням сертифікатів COVID", - йдеться в повідомленні.
У відомстві зазначили, що загальні рекомендації щодо отримання додаткової дози вакцини залишаються колишніми. Так, отримати бустерну дозу вакцини можна не раніше, ніж через 6-9 місяців після проходження повного курсу вакцинації проти коронавірусу.

Скріншот facebook
Скріншот facebook

Втім, є винятки. Наприклад, імунокомпрометованим громадянам дозволяється отримати третю дозу вакцини через 3-6 місяців після додаткової дози. У свою чергу додаткова доза вводиться громадянам зі слабким імунітетом, які страждають важкими захворюваннями.

Раніше ми писали, що українці можуть викликати мобільну бригаду з вакцинації: у МОЗ розповіли, кому це доступно.

Нагадавши, у Міністерстві охорони здоров'я України розповіли, як діяти у разі отримання позитивного тесту на коронавірус.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Також ми писали, у МОЗ пояснили, чи можна вакцинуватися при варикозі і кому потрібна додаткова доза.