Відомий кухар і ресторатор Євген Клопотенко потрапив в неприємну історію через слова про серце лося на його кухні. Ймовірно, висловлювання кулінара було жартом, проте зоозахисники вирішили, що перевірити це варто правоохоронним органам. Про це йдеться на сторінці організації "UAnimals" в facebook.

В одному з інтерв'ю Євген Клопотенко заявив, що на кухні його ресторану "Сто років тому вперед" серце лося і бобра. Це і послужило приводом для заяви в поліцію.

Євген Клопотенко. Фото: Instagram
Євген Клопотенко. Фото: Instagram

"В інтерв'ю одному з ютуб-проєктів шеф-кухар Євген Клопотенко хизується стравами з диких і рідкісних видів тварин. Весь перелік звучить просто жахливо, а в разі страви з серця лося говорить про порушення закону", - йдеться в повідомленні зоозахисників.

Варто зазначити, що вбивство лося є правопорушенням, оскільки з 2017 року тварина занесена до Червоної книги України. Сам Євген Клопотенко заявив, що його словами про серце лося були лише жартом. За його словами на кухні він використовує тільки бобра і дикого кабана.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Однак зоозахисники не вірять, що все було сказано жартома і нагадали, що кулінар раніше ділився посиланням на постачальника серця лося.

Скріншот соцмережі
Скріншот соцмережі

Раніше Знай писав, що Тарас Тополя та Євген Клопотенко позмагалися, хто краще в кулінарії: рецепти золотистого бурштину і соковитої самси з бараниною від знаменитих чоловіків.

Також ми писали, Євген Клопотенко "пірнув" в кислу капусту і показав, як вона може поліпшити життя.

Нагадаємо, що шеф-кухар Євген Клопотенко доповнить меню в українських школах: запропонував ще 500 нових страв.