В районі проведення ООС відбулися курси тактичної підготовки з бойовою стрільбою для українських вогнеметників. Про це розповіли в прес-службі Операції об'єднаних сил.

Як зазначається, навчання здійснювалися на одному із полігонів у Луганській області. Під час відпрацювання вогнеметникам вдалося підвищити свої навички з тактичної підготовки, медицини та вдосконалити майстерність стрільби з вогнеметів РПВ-16.

Зокрема, військовим вдалося відпрацювати на практиці тактичні прийоми: вибір вогневих позицій, рух до вогневих рубежів, стрільбу по бойовій техніці й інженерним спорудам ворога та відхід під прикриттям вогню стрілецької зброї.

Фото: ООС
Фото: ООС

Фото: ООС
Фото: ООС

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

За словами керівника курсу підготовки полковника Сергія Радіонова, курс підготовки дозволяє воякам попрактикуватися у застосуванні своєї зброї. Учасники навчань успішно склали іспити та відстріляли на залікових стрільбах, і отримали відповідний сертифікат. Світлана стала солдатом ЗСУ лише рік тому, і потрапила до вогнеметного підрозділу. Її дуже зацікавила ця зброя.

«Сьогодні ми відпрацьовували вправу стрільби з коліна. Ціль вразила з першого пострілу, тому дуже задоволена. Хочеться більше практикуватися і надалі зростати у професійному плані», - ділиться дівчина.

Фото: ООС
Фото: ООС

Фото: ООС
Фото: ООС

Її колега, вогнеметник Денис, запевняє, що стрільба з РПВ-16 щоразу дарує йому надзвичайні емоції.

«Їх важко передати словами. Після пострілу зазвичай трохи у вухах дзвенить. Але, коли влучаєш у мішень і доповідаєш, що ціль знищено – на це вже не зважаєш. Радієш, що успішно виконав бойове завдання... РПВ-16 здатен багато на що: знищити броньовану техніку, укріплення та живу силу ворога на відстані до 1200 метрів у радіусі 50 метрів. Це – потужна, ефективна зброя і тому окупанти її бояться», - додав він.

Фото: ООС
Фото: ООС

Раніше повідомляли, штрафи і покарання - онлайн: після скорочення професій для обліку в ЗСУ українкам дали час на підготовку.

Як повідомляв Знай.uа, чарівний спецназ, якому захоче "здатися" кожен: топ найкрасивіших жінок в армії з чоловічим характером і добрим серцем.

Знай.uа писав, військовий призов в Україні 2022 року: хто звільняється від служби в ЗСУ або залишиться в запасі.