Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба впевнений, що Україна має продуману дипломатичну стратегію того, як протидіяти російській агресії. Відповідне повідомлення він оприлюднив на сторінках «НВ».

За його словами, ще в листопаді 2021 року була ініційована розробка комплексного пакету дій щодо стримування Росії.

До нього увійшли три рівні: активна дипломатія, жорсткі економічні санкції проти РФ, поглиблене оборонне співробітництво держав-партнерів з Україною.

Російська військова техніка, скріншот: YouTube
Російська військова техніка, скріншот: YouTube

"Зараз в цю тріаду доданий новий елемент-допомога для збереження економічної та фінансової стабільності держави", - заявляє Кулеба.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Він також додав, що українським дипломатам довелося провести десятки і сотні годин на переговори, мета яких - втілення пакету проти російської агресії.

Дмитро Кулеба, скріншот: Youtube
Дмитро Кулеба, скріншот: Youtube

«Результати все бачать. Число літаків з аргументами на посилення Збройних сил України від наших союзників. Узгодження між США, Великобританією, Канадою та ЄС є ключовим параметром санкційного пакету», — додає Дмитро Кулеба.

За його словами, до недавнього часу в світі навіть боялися обговорювати можливість відключення Росії від системи SWIFT.

Нагадаємо, західні ЗМІ застерігають Зеленського від розпалювання внутрішніх конфліктів перед загрозою агресії Росії.

Додамо, в Financial Times розкритикували заяви Зеленського про "держпереворот".

Крім того, нарешті душа знайде спокій? У німецьких землях знайшли останки героїв-українців, яких шукали 80 років. За наполяганням українського МЗС та місцевих активістів влада Бремена розпочала масштабні розкопки, до яких долучилися й українські студенти-археологи