Українця підозрюють у продажу конфіденційної інформації за допомогою телеграм. Про це повідомляє сайт Нацполиции.

Йдеться про дев'ятнадцятирічного мешканця столиці - студента одного з вишів. Він створив бот у телеграмі для того, щоб продавати конфіденційну інформацію, зокрема зливав персональні дані українців. За доступ до бота бажаючі платили один долар в день або чотири долари за двадцять спроб пошуку інформації про конкретних осіб.

Скрін, відео YouTube хакер
Скрін, відео YouTube хакер

Українця підозрюють також у впровадженні механізму пошуку даних по фотографіях людей за допомогою штучного інтелекту. У розпорядженні молодого хакера також знаходилися дані про десятки мільйонів громадян, які він купував на спеціальних форумах хакерів. Правоохоронці провели обшук у квартирі підозрюваного.

"В ході огляду вилученої техніки кіберполіцейські виявили бази даних, скомпрометовані в період з 2014-2019 року. Ці бази містили дати народження, прізвища, ім'я та по батькові громадян, серії та номери паспортів,індивідуальних податкових номерів платників податків та номерів телефонів, фотозображення осіб тощо", - повідомляє портал Нацполіції.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

кіберполіція, скріншот з відео
кіберполіція, скріншот з відео

Раніше портал Знай.иа повідомляв, що сайти МЗС, Міносвіти, Мінагрополітики та Дії зламали хакери: залишили загрози Під старий Новий рік і зображення свині.

Нагадаємо, що шахраї з легкістю крадуть паролі від Приват24: як врятувати свої гроші

Як повідомляв портал " Знай.ІА", при втраті рідні українці можуть отримати допомогу у вигляді пенсії та допомоги з місцевого бюджету.