В Івано-Франківську лікарі подякували жінці, яка стала посмертним донором органів, влаштувавши для неї коридор пошани.

Про це розповіли в Reporters.

Як повідомляється, під час операції з вилучення органів хірурги ще раз схилили голову перед пацієнткою, рідні якої погодилися віддати її органи.

Жінці було 52 роки, вона померла від інсульту. Врятувати її лікарі не змогли, мозок помер-а значить, повернути її було вже неможливо. Вона продовжувала жити тільки завдяки апаратам життєзабезпечення, її серце та інші органи продовжували функціонувати.

Фото: Reporters
Фото: Reporters

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

У такому стані вона могла пролежати кілька днів, можливо – тиждень, але це все-одно означало б неминучу швидку загибель.

Чоловік і діти загиблої після роздумів погодилися віддати органи дружини і матері на пересадку, а значить - врятувати кілька чиїхось життів.

Пощастило отримати шанс на життя відразу чотирьом людям.

Фото: Reporters
Фото: Reporters

"Це 30-річна колишня військова Орися (мама двох дітей, нирки якої остаточно вивів з ладу коронавірус) і 38-річний Вадим (батько якого раніше помер від ниркової недостатності, а тепер і він сам потребував трансплантації). Вони повинні були отримати по нирці. Печінку система "віддала" 27-річній Мар'яні (власний орган знищив гепатит С). Щодо серця - на нього претендував критичний пацієнт-67-річний Ярослав (який вже місяць лежав у реанімації першого медоб'єднання Львова без шансів одужати)», - повідомляє автор статті.

Першим отримав донорський орган 67-річний львів'янин - його нове серце терміново доставили до лікарні у супроводі поліції.

Раніше повідомляли, дівчина віддала нирку тяжкохворому коханому, але він "віддячив" її не по-чоловічому: зрадив і втік від своєї рятівниці.

Нагадаємо, що жінка відмовилася від дитини після пологів: донор сперми видав себе за іншу людину.

Також Знай писав, що таксист Гювен не зміг забути поїздку з українкою і став надсилати їй свій "Bolt".