Чудова новина для всіх веганів та вегетаріанців світу – вченим вдалося створити штучне м'ясо, яке не відрізнити від справжнього. Про це повідомили в «ТСН».
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯк зазначається, до прориву в створенні рослинних замінників м’яса дійшли ізраїльські винахідники. Вони навчилися роздруковувати м’ясо за допомогою 3D-принтерів, і їм вдалося створити справжні стейки, а не фарш, який віддалено нагадував би яловичину чи баранину.
За словами вчених і дегустаторів, соковиті шматки штучного м’яса можуть похвалитися такою самою структурою та запахом, як справжні.
«Коли його ріжеш, дуже схоже на справжнє», - визнає шеф-кухар Джордан Склер, який спробував приготувати новий продут.
Він зізнається, що готувати штучне м'ясо треба трохи інакше, ніж звичайне, оскільки воно дуже швидко смажиться.
Сировиною для нових стейків став "м’ясний парфум" – штучна кров з ароматизатором, завдяки якій шматки яловичини та баранини пахнуть, ніби справжні.
Натуральні кольори отримуються завдяки фруктовим та овочевим екстрактам. Для створення волокнистої структури м’яса довелося для початку розробити спеціальну комп’ютерну програму. Продукт нарощували шар за шаром, додавали жири, контролювали структуру.
На смак розрізнити біологічне і штучне м'ясо майже неможливо. За словами розробників, мозок сприймає його як справжнє.
Для демонстрації досягнень вчених до ресторану на дегустацію запросили близько 50 шеф-кухарів. І їм довелося погодитися, що на смак і текстуру штучне м'ясо не гірше за справжнє.
«Я зараз спробував кюфту з баранини. Дуже цікаво, як їм вдалося досягти такої схожості. Хоча запах і не настільки міцний, як у справжньої баранини, але яка ж вона соковита», - захоплюється один із кухарів.
Хоча продукція розробників вже цього року може опинитися на полицях магазинів, заплатити за штучний стейк доведеться від 34 доларів за кілограм.
Нагадаємо, що рецепт домашньої ковбаси від Костянтина Грубича: ніяких консервантів і домішок з сої.
Раніше повідомлялося, що Костянтин Грубич поділився рецептом рулету з Антонівського коропа-пісна страва на різдвяний стіл
Також, Костянтин Грубич підказав, як вибрати справжню Лікарську ковбасу: "Тільки м'ясо, яйця і спеції".