12 лютого 2022 року відбувся фінал Нацвідбору на Євробачення-2022, яке пройде в Турині (Італія) з 10 по 14 травня.

Цього року фінал був зовсім не таким, яким його звикли бачити українці. У журі не було улюбленця публіки Андрія Данилка, а Сергія Притулу на сцені замінила Маша Єфросиніна. Ще одним ведучим був Тимур Мірошниченко.

За право представляти Україну змагалися 8 фіналістів.

1.Cloudless – All be Alright
2. Michael Soul – Demons
3. Our Atlantic-Моя любов
4. Barleben – Hear My Words
5. Kalush Orchestra-Стефанія
6. Roxolana – Girlzzzz
7. Wellboy – Nozzy Bossy
8. Alina Pash - Тіні забутих предків

Євробачення-2022, фото Знай.uа
Євробачення-2022, фото Знай.uа

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

А оцінювало учасників журі у складі Тіни Кароль, Джамали та Ярослава Лодигіна.

Нацвідбір почався з феєричного виступу гурту Go_A, який гідно представив Україну на Євробаченні 2021.

І вже з першого учасника почалися казуси. Під час виступу групи Cloudless була лажа зі звуком. Хлопці дуже засмутилися і в кінці виступили ще раз. Журі їх не оцінювали на початку. Ось так несподівано шанси Cloudless виросли.

Cloudless, фото: Instagram
Cloudless, фото: Instagram

Пропонуємо нашим читачам побачити всі виступи фіналістів.

MICHAEL SOUL – Demons

Our Atlantic - Моя любов

Ці хлопці здивували своєю самовпевненістю і сама Тіна Кароль прорекламувала їх альбом в прямому ефірі.

Barleben – Hear My Words

Колишній капітан СБУ потрапив останнім у фінал після виключення Laud. Він зізнається, що бачив війну і смерті, але він не хоче говорити про це у своїй творчості. Музика допомогла йому знайти нові сенси життя і зцілитися, як Фенікс. Під час його виступу Тіна Кароль розчулилася і її очі наповнилися сльозами.

Kalush Orchestra-Стефанія

Хлопці вийшли з величезною фанатською базою, яка перевищувала за чисельністю інші. Також у колективу вже є гучні дуети з Вакарчуком, Jerry Heil. Вперше на великий концерт Калуша прийшла його мама - Стефанія, чим піднесла сюрприз синові.

Roxolana – Girlzzzz

Роксолану дуже підтримувала Ніна Матвієнко, а сама співачка "скинула" напругу перед виступом за допомогою барабанів. Роксолана закінчила школу із золотою медаллю і завжди прагне до досконалості.

Wellboy – Nozzy Bossy

А цей учасник захотів "качнути Європу силою села, а не фарбованими очима і пір'ям". Тіна Кароль оцінила виступ і спростувала те, що вона буде його "тягнути" в цьому конкурсі.

Alina Pash-Тіні забутих предків

Дівчина розповіла, що в дитинстві її зурочили і вона 3 роки толком не спала, її водили до мольфарів і ворожок, але допоміг чернець із Закарпаття. Він вже помер, але вона впевнена, що в цей вечір він їй допомагав. Також Аліна Паш зізналася, що її колектив досі незадоволений тією піснею, з якою вона вирішила йти на Нацвідбір.

Cloudless – All be Alright

З другого разу у гурту вийшло виступити максимально ідеально, що оцінили і глядачі, і члени журі.

Судді дуже сильно нервували, кого оголошували свої оцінки і Лодигін отримав дозу хейту, коли він поставив всього 2 бали улюбленцю публіки Kalush Orchestra (від усіх суддів 6). Ознайомитись з результатами суддівського голосування можна нижче.

Результати голосування суддів на Нацвідборі, фото Знай.uа
Результати голосування суддів на Нацвідборі, фото Знай.uа

За підсумком суддівського та глядацького голосування Україну в Італії представить Аліна Паш