Ілон Маск нарешті поділився своїм баченням того, як буде виглядати довга подорож на Марс на борту SpaceX Starship. У першому оновленні Starship за більш ніж два роки, коли компанія готується до свого першого орбітального випробувального польоту, підприємець показав душезахоплюючі кадри.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Поділившись відео в Твіттері, Маск сказав: "Це буде реально за нашого життя".

На відео показано, як Starship злітає з землі з астронавтами на борту перед тим, як відправитися в довгу космічну подорож.

Потім зореліт прибуває на Марс, де, схоже, знаходиться процвітаюче людське поселення.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

SpaceX описала Starship як "повністю швидку багаторазову ракету-носій", яка є "ключем до майбутнього, в якому людство досліджує зірки". В даний час компанія готується до першого в історії орбітального випробування ракети.

Він запуститься із зоряної бази в Техасі, здійснить півторагодинний політ навколо Землі і приземлиться біля берегів Гаваїв.

У рамках першого великого оновлення Starship за два роки Маск сказав: "Ми отримали приблизні дані про те, що в березні може бути схвалено".

Як повідомляється, НАСА в жаху від успіху проекту Ілона Маска Starship, який може призвести до того, що космічне агентство, що фінансується державою, застаріє.

Чиновники американської космічної організації, як кажуть, спостерігають за прогресом SpaceX з "сумішшю трепету та жаху", а один вашингтонський космічний лобіст сказав: "Вони нереально круті".

Ракета
Ракета

Є побоювання, що Starship від SpaceX, багаторазова ракета, яка зробить космічні запуски значно дешевше, ніж раніше, буде настільки успішною, що власне космічне обладнання НАСА застаріє.

У той час як Starship призначений для доставки людей і вантажів на місяць і Марс знову і знову за 1 мільйон доларів за політ, система космічного запуску НАСА (SLS) відстає від графіка на роки і буде коштувати близько 2 мільярдів доларів.

Ілон Маск сподівається, що одного разу людство зможе заснувати постійну колонію на Марсі, щоб стати "міжпланетним видом" і уникнути апокаліпсису.

Нагадаємо, що у мережі повідомили, що ракета Ілона Маска скоро може врізатися в місяць.