Коронавірусне захворювання продовжує розповсюджуватися по території України.

Медики та спеціалісти визначили, де існують найбільші ризики підчепити COVID-19 під час соціальної активності. Було визначено низький, нижче середнього, середній, вище середнього, та над високий рівень ризику захворіти на небезпечну хворобу. Про це повідомили у телеграм-каналі Коронавірус-інфо.

У низький рівень потрапили такі види соціальної активності, як їжа "на виніс", відвідування автозаправки, гра у теніс та відкриття посилки або конверту.

Трохи більше імовірність підчепити хворобу - але все ще досить низький ризик – визначили відвідування продуктового магазину, прогулянка з друзями, зупинка у готелі, очікування в приймальні тощо.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У червону зону - середній та вище середнього рівня потрапили такі види соцактивності: вечеря в гостях, шопінг в торговому центрі, відвідування громадського басейну, подорож літаком рукостискання або навіть дружні обійми.

Над високий рівень ризику захворювання є під час відвідування буфету, тренування в тренажерній залі, прогулянки до парку розваг, і відвідування кінотеатру, музичного концерту, або фестивалю, перебування на заповненому спортивному стадіоні, на релігійні церемонії з кількістю відвідувачів понад 500 осіб, а також відвідування бару.

Скриншот інфографіки
Скриншот інфографіки

Нагадаємо, раніше у МОЗ розповіли, як Covid-19 відбивається на психічному здоров'ї та неврології.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вірус значно ослаб наприкінці зими і дав надію на весну без серйозних обмежень.

Також "Знай.ua" писав, що ситуація з коронавірусом в Україні стабілізується, з червоної зони вийшло три області.