На сторінці в соціальній мережі Instagram дружини глави держави Володимира Зеленського, першої леді Олени Зеленської, з’явився новий допис, присвячений її ініціативі зі зміни застарілого підходу до харчування учнів в українських школах.

Вона нагадала, що ця ініціатива охопила вже тисячі освітніх закладів у державі.

«Зараз ми переживаємо тривожні дні і ночі. Але попри все маємо продовжувати працювати. Що й робимо. Мою історію здорового харчування ви вже знаєте... З власного досвіду розумію, наскільки важливо, коли тобі підказують, як цей шлях почати. І коли проходиш його не сам, а з родиною – так і позитивніше, і всім корисніше. Особливо важливо, що в нашій тарілці, саме зараз: у період пандемії та інших випробувань тривога легко може викликати нездорову харчову поведінку. Тож, усупереч всім напругам, треба, навпаки, набувати здорових звичок, які допоможуть вистояти перед зовнішніми чинниками», - зазначила перша леді.

Вона додала, що для тих, хто хоче змінити свої й родинні харчові звички на більш здорові, вона разом з ЮНІСЕФ в Україні зняла відеоурок у трьох частинах.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У першій частині цього відео можна дізнатися, як зібрати корисний ланч-бокс (на навчання чи на роботу) за принципом «здорової тарілки».

У другій частині – все про здоровий сніданок та харчові звички, які можна й потрібно змінювати, якщо вони загрожують здоров’ю.

Олена Зеленська, фото: Instagram
Олена Зеленська, фото: Instagram

«Третя частина – здоровий перекус проти джанк-фуду (дослівно «сміттєва їжа» – снеки, чипси, попкорн, солодощі, газовані напої)», - похвалилася досягненням перша леді.

«Важко, коли багато хто не розуміє важливість здорового харчування», «Дякую за вашу працю в напрямку здорового харчування», - пишуть у коментарях підписники Зеленської.

Раніше Знай писав, ціни на "ходовий" продукт українців досягли піку, Володимира Зеленського просять втрутитися: "Вище, ніж у Польщі".

Також Знай писав, Володимир Зеленський "втратив" пам'ять на зустрічі з прем'єром Британії Джонсоном: "ми все одно здобудемо перемогу". Лідери країн провели спільний брифінг

Нагадавши, президент Володимир Зеленський зізнався, наскільки Україні вигідне відключення від енергії РФ і Білорусі:"будуть ризики". Президент заявив, що дана ситуація вигідна виключно Україні.