Міністр оборони України Олексій Резніков подякував союзникам України у війні з Російською Федерацією за гуманітарну допомогу та прийом біженців, а також повідомив про готовність сусідів допомогти.

Відповідне звернення глави Міноборони опублікували на Facebook-сторінці відомства.

«Важливий компонент нашої оборони – гуманітарна допомога від партнерів і союзників. Вони створюють нам запас міцності, дозволяють перекривати критичні потреби», - зазначає Олексій Резніков.

Міністр уточнює, що за останні дні він дякував партнерам України «від західного узбережжя США до Далекого Сходу» тисячу разів. В першу чергу це стосується Польщі, Словаччини, Литви, Латвії, Естонії, Туреччини та ін. Зокрема, пан Резніков згадав раніше придбані у Туреччини байрактари (розвідувально-ударні безпілотні комплекси – прим. ред.), які зараз усі в строю.

Окрім цього, голова Міноборони додав, що Україна постійно отримує нові пропозиції з-за кордону надати допомогу паливом, засобами бронезахисту, медикаментами та іншими гуманітарними вантажами. А Європа приймає біженців з України, щоб наші військові змогли й надалі боронити Батьківщину.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

«Зростання підтримки відбувається завдяки героїзму наших захисників і захисниць, спокою та стійкості усього нашого народу. Дякую кожному з вас», - підсумував Олексій Резніков.

Нагадаємо, що у Харкові внаслідок артобстрілу РФ загинув іноземний студент.

Читайте також, як Володимир Зеленський зізнався, що українці боротимуться до кінця життя.