Мільйони українських дітей вже 2 тижні живуть у сховищах, а багато хто залишив рідні домівки. Ведуча програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» й акторка Лілія Ребрик розповіла, як пояснила дітям, що зараз відбувається в нашій країні.

Кожному українському батьку чи матері невимовно боляче, що їхнім дітям довелося дізнатися і побачити, що таке війна. Але мовчати і вдавати перед малюками, що все гаразд, просто неможливо. Тому Лілія Ребрик говорить зі своїми доньками – і 9-річною Діаною, і 3-річною Поліною – про те, через що зараз проходить наша країна.

«Зі старшою Діаною я говорю напряму – вона вже знає у своєму віці, що таке зброя, що таке війна. Їй я пояснила, що на нас напала Росія, що її «лідер» просто не може зупинитися і мріє перемогти у своїй безглуздій війні. І пояснюю Діані, що цього ні за що не станеться, що наша армія міцна і саме їй ми вдячні, що це вона так завзято нас боронить, – зазначила Лілія Ребрик. –Поліні пояснити важче – вона занадто маленька. Але і їй я розповіла, що безглузда божевільна людина вирішила розв’язати з нами війну».

Обом донькам Лілія обіцяє, що вони обов’язково повернуться додому. Бо по-іншому й бути не може – Україна неодмінно переможе!