У китайському Пекіні завершилися XIII зимові Паралімпійські ігри. За підсумками Паралімпіади-2022 Україні вдалося вибороти 11 золотих, 10 срібних та вісім бронзових медалей.

У загальному медальному заліку українські спортсмени поступилися лише Китаю та посіли друге місце.

Збірна України, завершивши виступ на XIII зимових Паралімпійських іграх, упродовж дев'яти змагальних днів зуміла вибороти 29 медалей: 11 золотих, 10 срібних, вісім бронзових, і у підсумку посіла друге місце у загальнокомандному заліку за загальною кількістю отриманих нагород.

Фото: paralympic.org
Фото: paralympic.org

Загалом Україну в двох видах спорту (біатлоні та лижних перегонах) презентували 29 спортсменів: два десятка паралімпійців (13 осіб - з ураженням опорно-рухового апарату, семеро - з ураженням зору) та дев’ятеро спортсменів-лідерів (гайдів).

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Фото: paralympic.org
Фото: paralympic.org

Перше місце в заліку із 61 медаллю зайняла збірна господарів ігор – Китаю, а третіми стали канадці із 25 медалями.

Як повідомляв "Знай.ua", Олексій Тригубенко з "Холостячки" взявся допомагати українцям з евакуацією: "Потрібно тільки паливо"

Знай.ua писав, що живе в Гостомелі росіянка різко висловилася про війну, яку розв'язала РФ: "Таких сволот ще не бачила"

Крім того, все буде Україна: Франція і Португалія підтримала українців у важкий час. Французький журнал ELLE і португальський журнал Vоgue випустили обкладинки з українською символікою.