Народна артистка України Марія Бурмака у непрості для країни часи згадала свій уже народний хіт, який написала понад тридцять років тому, коли була студенткою.

Мова йде про пісню «Ой чия то рута-м'ята». Мелодична і чуттєва композиція давно пішла в народ. Сьогодні мало хто здогадується, що у пісні є автор.

«Цій пісні 33 роки. Вона не народна, як багато хто думає. Я придумала її на 1 курсі університету в етнографічній експедиції (як і декілька інших). Щоб здати звіт і пропетляти "практику"», - згадує Марія Бурмака на своїй сторінці в Instagram.

Співачка також опублікувала повний текст композиції:

«Ой чия то рута-м'ята
За водою, за водою,
Що поросла білим зіллям
З лободою, з лободою?
Ой чого ж ти, да Мар'єчко
Не полола, не полола?
Чи ти ж свої білі ручки
Поколола, поколола?
Білі ручки та й тіло все,
Та й тіло усе, та й тіло усе,
Поки ж твого та й Іванка
Господь принесе, Господь принесе.
Ой чия то рута-м'ята
За водою, за водою...».

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Окрім цього, Марія Бурмака виклала відео із записом «Ой чия то рута-м'ята». Лірична пісня стала музичним фоном для трьох зворушливих фотографій з українським віськовим. Перед камерою позує боєць ЗСУ з обраницею, в очах якої можна побачити смуток. Закохані ніжно цілують один одного, начебто на прощання.

Нагадаємо, що Джамала чуттєво заспівала гімн України в Литві.

Читайте також, що Оля Полякова показала сміливих і зворушливих українських захисників.