Колишній гравець київського Динамо і збірної України Владислав Ващук розповів про те, як ховався від російських снарядів у будинку, що знаходиться в Гостомелі.

Ексклюзивне інтерв'ю з'явилося на порталі FanDay, і там футболіст розповів, як йому разом з дітьми доводилося сидіти в підвалі свого будинку в Гостомелі. Знаходилися вони там протягом 15 днів.

Владислав Ващук виявився одним з тих, кому на початку війни не повело опинитися в епіцентрі нападу російських військ. Колишній гравець київського Динамо сидів у підвалі будинку в Гостомелі 15 днів. Все через постійні обстріли міста

В один момент він зрозумів, що так тривати не може, і потрібно покинути місто за всяку ціну.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Ще в перший день забрав дітей, але не встиг виїхати – вертольоти налетіли. Від мене недалеко аеродром"Антонов". Думав, пережду і поїду. Їжі було на три доби, а чекати довелося 15 днів. Поки три дні була електрика, було більш-менш. За три дні до виїзду пропав газ, довелося готувати на багатті. Діти були зі мною. Іноді ходили до мами їсти" - каже футболіст.

Російські окупанти просто ходили вулицями з провідниками, які розповідали, що і як. Всі сусіди згуртувалися, і новини дізнавалися на вулиці.

У підвалі намагалися розважатися, щоб діти психологічно не надломилися. Відволікав їх через гумор, а також навантажував завданнями легкими.

"Загалом, психувати було ніколи, хоч і хотілося. Пару картоплин в день з'їж, чаю вип'єш і задоволений. Головне моє завдання було, щоб діти швидко переключилися" - розповідає футболіст.

10 березня вони прийняли рішення вибиратися з міста, так як тривати далі так не могло. 30 кілометрів вони їхали практично цілий день. На щастя, все закінчилося благополучно. Мама з донькою у Львові, а чоловік з сином у брата під Києвом.

"Був момент, коли бомбили 15 годин поспіль. Я вже чекав, коли у них боєприпаси закінчаться. Як пінг-понг виходить: наші-вони, наші – вони. Було видно, як снаряди літають то в одну, то в іншу сторону. Літаки низько летіли як куля... " - згадує чоловік.

Нагадаємо, що мер Мелітополя Іван Федоров після розмови із Зеленським вперше здався Україні

Раніше повідомлялося, що Alyona Alyona показала, як пари одружуються і народжуються діти під час війни в Україні

Також, залишки збитої ракети окупантів потрапили у високоповерхівку в Києві