Російські окупанти змушують мелітопольських вчителів відновити навчальний процес у школах російською мовою.

Про це у фейсбук повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

Так, стало відомо, що російські військові примусово схиляють мелітопольських освітян з 1 квітня розпочати навчальний процес російською мовою.

"На сьогодні російські солдати обходять кожну школу і схиляють вчителів розпочинати з 1 квітня навчальний процес російською мовою за незрозумілою програмою", - міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Мер Мелітополя Іван Федоров
Мер Мелітополя Іван Федоров

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

До того ж він додав, що казначейська служба Мелітополя розблокувала платежі, щоб найближчим часом представники освіти отримали зарплати за березень.

"Було не зрозуміло, де я є, члени команди. На сьогодні всі захищені по місту Мелітополю платежі розблоковані, у тому числі і наш відділ освіти. Швидше за все найближчим часом вони отримають свої зарплати за березень", - додав мер.

Федоров зазначив, що з центральними органами влади продовжує робити запити в органи російської федерації з вимогою відкриття гуманітарного коридору у Мелітополь. У зв’язку з окупацією місто стоїть на порозі гуманітарної катастрофи.

Нагадаємо, мер Мелітополя Іван Федоров після розмови із Зеленським вперше показався Україні: "Ми піднімемо прапор". Мер Іван Федоров вперше після визволення з полону записав звернення

Раніше Знай писав, Володимир Зеленський окреслив "червоні лінії" на переговорах України і Росії: "гарантії безпеки і суверенітет"

Також Знай повідомляв, мера Мелітополя Івана Федорова звільнили в ході спецоперації: вже поговорив із Зеленським. У Запоріжжі була проведена спецоперація і звільнений мер міста Мелітополь