Відомий український журналіст і ведучий програми "Світ навиворіт" Дмитро Комаров з перших днів війни знаходиться в Києві і допомагає Україні, як тільки може. Так, цього разу він показав, як підтримує українців у цей непростий час і розповів, як кожен може стати корисним для суспільства під час війни. Цим він поділився на своїй сторінці в instagram.

Дмитро Комаров зазначив, що навіть якщо людина не на передовій, то вона може дуже сильно допомогти Україні і громадянам, яким складно у воєнний час. Телеведучий навів багато прикладів, як кожен українець може внести свою частку користі і може навіть врятувати комусь життя.

Дмитро Комаров. Фото: Instagram
Дмитро Комаров. Фото: Instagram

"Як я можу допомогти на війні, якщо я не на передовій? Відповідь проста: тим, що вмію і можу. Якщо ви кухар - готуйте. Якщо юрист - допоможіть людям біля будь-якого зруйнованого будинку оформити документи. Якщо у вас є машина і час - ви можете кожен день творити маленькі чудеса. Якщо мікроавтобус - великі. Транспорт на вагу золота. Або запитаєте, можливо в будинку є бабуся, якій складно вийти за продуктами і ліками? А молодій мамі, чоловік якої на фронті, потрібно дитяче харчування? У багатьох зараз навіть випрати речі можливості немає, і маленька домашня «пральня» стане величезною допомогою. Забити цвях, поміняти прокладку в крані, включити бойлер, розібратися з інтернетом в смартфоні або роутером, допомогти людям старшого віку встановити Watsapp? Зрештою, термос гарячого чаю на блокпост – теж внесок у перемогу. Навіть здавалося б не першорядне питання - нагодувати кота і полити квіти у сусідів. Це допомога. І якщо кожен у своєму будинку, районі та вулиці знатиме, кому і яка потрібна допомога - жити стане простіше. Навіть якщо ви в безпечних районах Західної України – ви теж можете бути корисними. Перебуваючи в Карпатах, можна домовлятися, організовувати, координувати. Головне пам'ятати, що війна – не відпустка, а Буковель під час війни – не курорт", - зазначив телеведучий.

Комаров привів у приклад своїх приятелів, які з першого дня війни кинули всі свої справи і днями безперервно розвозять гуманітарну допомогу. При цьому вони роблять все самі, не заручалися підтримкою спонсорів.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Приклад. На фото ми тримаємо мій прапор-талісман з приятелями, з якими зазвичай зустрічалися за грибною юшкою у Верховині. У кожного бізнес, але з першого дня війни мужики день і ніч в дорозі. Бензин і бус – свої. Розвозять гуманітарку. Без спонсорів, все самі. На іншому фото волонтери перевозять речі зі зруйнованої квартири. Теж за своєю ініціативою. Попросив у епіцентру матеріали, і наступні дні мужики заклеювали плівкою віконні прорізи в будинках, які зруйнували ракети. Пишаюся нашою нацією. Зараз немає питань, які роз'єднують. Українці - приклад згуртованості для всього світу ми єдині, як один живий організм", - поділився Комаров.

Раніше Знай писав, в армії рф гостра нестача шкарпеток: крадуть речі в ЗСУ і в них же вмирають.

Також ми писали, переговори України і Росії в Туреччині: Подоляк розповів, вирішення яких питань стоїть на кону.

Нагадаємо, російських солдатів на війну в Україну відправляє комісар родом з Київщини: у ЗСУ показали зрадника