Сьогодні, 30 березня за народно-церковним календарем відзначають день Олексія Теплого. Так християни щорічно вшановують преподобного Олексія. Про це повідомили "УНІАН".

Вважається, що цей день остаточно настає весна. Кажуть, що в передостанній день березня розливаються річки, розпускаються перші листя та в усі куточки країни приходить тепло.

Теплий Олексій, фото Pinterest

Що можна робити на Олексія та чого не можна:

В цей день було прийнято оглядати городній інвентар, тому що наші предки починали підготовку до посівної. В першу чергу перевіряли стан вози. В день Олексія пасічники на вулицю виносили вулики та заселяли в них бджіл. Цікаво, що на Русі на Олексія проводили гусячі бої.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Кажуть, що 30 березня треба з'їсти ложку меду та запити келихом березового соку для міцного здоров'я. А для хорошого врожаю, вважалося, що на Олексія Теплого потрібно викласти на сонці картоплю.

В цей день намагалися уникати далеких подорожей. Також на Олексія старалися нічого не позичати, і особливо дитячі речі, бо боялися, що разом із ними можна віддати щасливу долю дитини.

Теплий Олексій: гарні листівки та красиві привітання

Щиро вітаю зі світлим святом Теплого Олексія! Нехай в душі завжди панують щастя, радість, умиротворення та спокій. Щиро бажаю, щоб доля підносила тільки гарний настрій, щасливі моменти та незабутні подарунки!

Листівка на Теплого Олексія, Pinterest

Бажаю, щоб кожний куточок вашої оселі теплий Олексій наповнив весняною свіжістю. Нехай вам гріє душу радість від сонця, щоб вона вас окриляла та дарувала тільки позитивні емоції. Бажаю хорошої погоди, і щоб дні радували вас своєю теплотою.

Листівка на Теплого Олексія, Pinterest

У це весняне свято я від щирого серця хочу привітати з прекрасним днем — Теплим Олексієм. Бажаю, щоб це свято принесло багато позитивних емоцій. Нехай ідеї та думки будуть благородні і чисті, а вчинки — чесними і безкорисливими.

Нагадаємо, Знай.ua розповідав про сприятливі дні посівного календаря

Також у Знай.ua пояснили, що можна їсти та що категорично заборонено робити під час Великого посту

До того ж, митрополит Антоній розповів про духовний сенс посту