Телеведуча «1+1» Людмила Барбір поділилася історією подруги, яка самотужки вибиралася з оточеного російськими військами Маріуполя. Про це йдеться в сюжеті "Сніданок. Онлайн" в ефірі телеканалів ТЕТ та «2+2».

Цього разу у рубриці "Щоденники війни" виступила тележурналістка Олена Сошенко, яка втікала з дітьми з блокадного Маріуполя. Вони пройшли понад п’ять кілометрів попри постійні обстріли, щоб врятуватися і знайти безпечне місце.

Маріуполь, фото: скріншот з відео
Маріуполь, фото: скріншот з відео

У місті-герої Маріуполі жінка та її родина пробули місяць - без електрики, тепла та водопостачання. Зараз Олена у безпеці, вона з синами їде до Польщі.

Однак у рідному Маріуполі залишаються її чоловік та свекруха.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Це місяць пекла. Там залишилось дуже багато людей, адже це півмільйонне місто, рахуючи переселенців від 2014 року, то це десь 700 тисяч населення було. Зараз ніхто не знає, скільки людей вбито, скільки загубилось, депортовано. Я інакше ніяк не можу назвати це, як геноцид", - додала жінка.

Людмила Барбір. Фото: скрін youtube
Людмила Барбір. Фото: скрін youtube

У свою чергу Людмила розповіла про подругу з Волновахи, яка залишилася без житла і все ще залишається в підвалі.

«У мене у Волновасі подруга, вона 20 днів не виходила на зв'язок. І вона написала: "Люда, Волновахи немає. Я жила в підвалі, квартири так само немає"… А я сиджу і думаю, що їй написати. Бо я розумію: будь-що я напишу, це буде якимось безглуздям. І я не можу знайти слів. Але треба виходити на зв'язок, щоб люди знали, що є ті, хто про них пам'ятає", - наголосила ведуча.

Нагадаємо, українських біженців вигнали з табору в Німеччині "без причини": "Документи загубилися".

Як повідомляв "Знай.ua", не вибух, а гроші: у Львівській області відшукали газ після переляку городян

Знай.ua писав, пропагандист Соловйов шокований поразкою Росії під Києвом: "Я не знаю, чому"