Експерт програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» доктор Комаровський дав кілька порад, як покращити стан.

Зміна стандартних параметрів води та їжі принципово впливає на баланс мікрофлори в організмі та викликає «діарею мандрівника» (або акліматизаційну діарею).

Які симптоми вказують на інфекційну хворобу? Це висока температура, порушення загального стану, відсутність апетиту, рідке випорожнення.

«Якщо в рідкому калі є ще й домішка крові, тоді бажано якнайшвидше поспілкуватися з лікарем, – порадив Євген Комаровський. – І лише він може призначити вам антибіотики».

Експерт програми «Ранок з Україною» пояснив, що в більшості випадків, коли є послаблення стільця, але при цьому ви добре почуваєтеся, у вас нормальна температура, категорично не можна приймати антибіотики або антибактеріальні засоби.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

«Коли рідке випорожнення з'явилося у дитини, не змушуйте її щось їсти. Якщо хоче – нехай їсть, відмовляється – нічого страшного, – сказав лікар-педіатр вищої категорії. – У цьому випадку дуже важливо інше – не допустити зневоднення».

За словами доктора Комаровського, якщо не буде зневоднення – діарея не є небезпечною. Тому коли дитина багато п'є, мочиться хоча б 1 раз на 5-6 годин, якщо вона стрибає і бігає, але вам не подобається вигляд її стільця, запам'ятайте просте правило: «Менше звертайте увагу на кал».

«Потрібно розуміти, що «діарея мандрівника» – це тимчасовий стан, який може виникнути, коли організм адаптується до нових умов. Через деякий час ви та ваша дитина знову нормально почуватиметеся. Головне – багато пити», – сказав Євген Комаровський.