Мінлива погода та відсутність елементарних умов комфорту під час війни послаблюють здоров'я. Якщо у вас з'явився кашель – поради Євгена Комаровського допоможуть покращити стан.

Перша причина появи кашлю – запалення верхніх дихальних шляхів із ураженням задніх відділів носа. У цьому випадку соплі течуть не через ніздрі, а задньою стінкою горлянки, подразнюють її та викликають кашель.

«Кашель посилюється, коли ви лежите. Тому що коли ви стоїте або сидите, мимоволі ковтаєте слиз, а в горизонтальному положенні починаєте задихатися від його появи», – пояснив експерт програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна».

Спосіб лікування: потрібно висякатися та промити ніс сольовим розчином. Якщо вам зовсім погано – закапайте ніс будь-якими судинозвужувальними краплями. Коли ви збираєтеся спати – покладіть подушку так, щоб кут нахилу голови був вищим, тоді ви зможете без зайвих зусиль ковтати під час сну.

Друга причина появи кашлю – це запалення нижніх дихальних шляхів. Тобто коли у вас висока температура, бронхіт або запалення легень. У цьому випадку жодного самолікування! Потрібно обов'язково звернутися до лікаря.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

«Якщо немає прояву хвороб верхніх дихальних шляхів, немає нежитю, не болить горло, але у вас болісний кашель, особливо якщо він з подовженим видихом, тоді найбезпечнішим засобом лікування будуть препарати з сальбутамолом», – порадив кандидат медичних наук.

Також буває дратівливий кашель: ніби щось шкребе в горлі, але нежитю при цьому немає. У такій ситуації будь-яке тепле питво та часті ковтальні рухи полегшують кашель. Можна також купити льодяники. Наприклад, із м'ятою або для курців. При цьому не треба застосовувати жодних відхаркувальних засобів.