Даніель Салем з перших днів війни поповнив ряди ЗСУ, тож за цей час встиг побачити чимало жорстокості з боку агресора, потрапляв під обстріли та навіть готувався писати прощальне відео для близьких. Звісно, такі події не змогли не відбитися на ньому та на його світогляді.

«Я з усіх сил намагаюсь суттєво не змінюватись, але з того, що помітив – став менше усміхатись і менше літати у хмарах. Раніше це мені допомагало в житті – все здавалося легшим і швидшим. Зараз треба думати, адже все дуже серйозно. А ще дуже змінилось моє ставлення до України, я став ще більше любити, поважати та цінувати її. Я пишаюсь тим, що я українець, навіть став краще говорити українською мовою – це для мене важливо!» – поділився ведучий каналу «Україна» Даніель Салем.

Крім того, телезірка зізнається – війна змінила його внутрішньо і після всіх подій, які він вже встиг пережити, життя більше колишнім не буде.

«Я був достатньо егоїстичним. Завдячуючи війні, я зрозумів, що світ не крутиться лише навколо одного мене. А ще те, що ми робимо обов’язково залишає відбиток на землі, тож слід добре думати! – розповів Даніель Салем в інтерв’ю «Зірковому шляху». – Щоправда, інколи замислююся: «Чому саме зараз?» Я тільки-но почав розвивати свою медійність, кіно з’явилось у моєму житті… Я людина емоційна, і так, зізнаюсь – думаю про таке. Але це нормально – ми ж люди. Заспокоюю себе тим, що, напевно, зараз так треба і я маю достойно це пройти».