І в мирний час, і коли йде війна позбутись панічних атак можна завдяки простим вправам.

Перша техніка – дихальна.

«Через стрес в організмі виділяється велика кількість гормонів стресу. Дихальні вправи, насичення організму киснем повертають людину до спокійного стану», – пояснила Світлана Арефнія.

Друга техніка – заземлення.

«Вам потрібно розуміти, де саме ви зараз перебуваєте і повертати себе до реальності. Наприклад, брати до рук предмети, які ви бачите, описувати їх, – порадила психолог у програмі «Зірковий шлях». – Так ви заземлюватиметеся».

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

А потім дуже важливо робити фізичні вправи, адже рухи допомагають позбутися гормонів стресу.

Третя техніка «Крижинка».

«Сядьте, розслабтеся та зробіть рухи очима: вгору, вниз, ліворуч, праворуч, потім бажано виконати рухи у зворотному порядку, після – по діагоналі, – запропонувала експерт під час інтерв'ю для каналу «Україна». – Вправу потрібно повторіть 3-4 рази. При цьому не повертайте голову в різні боки. А потім упродовж 10 днів бажано повторіть».