Відомі українські письменники, видавці, меценати, а віднедавна – ще й успішні Youtube-блогери, брати Дмитро і Віталій Капранови, розкрили таємницю літери «Z», яку російські завойовники перетворили на свій символ у вторгненні в Україну.

Відповідне повідомлення уважні Капранови опублікували на власній сторінці в соцмережі Facebook.

«А ви гадали, звідки в них ота Z? На картинках - фрагменти емблеми та прапора італійської фашистської партії, які зображають власне фасцию - зв'язку гілок, яка символізувала владу у Римській імперії. Саме від цієї фасциї і пішла назва фашизму. Так що символіка мос-лів насправді несе в собі прямий фашистський спадок. P. S. Ми даємо фрагменти, а не цілі зображення, щоб убезпечитися від розумово неповноцінних адмінів ФБ, які полюбляють блокувати за будь-що. А повними зображеннями ви можете помилуватися у Вікіпедії», - пояснюють письменники.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

«Фашисти, нацисти, рашисти - ідея одна, поневолювати і вбивати інші народи. (У інших народів таке не складеться)», «Більшовики вони, чекісти, комуняки кроваві, які продовжують свій червоний терор. Але чомусь з них вихідці з Совєтського Союзу намагаються зліпити хвашистів. Викинутого того радянського підручника зі свої голови», «Найкумедніше те, що вони навіть знаки для своїх символів поцупили з чужої абетки», - додають у коментарях читачі сторінки.

Раніше Знай писав, матері небіжчиків і окупантів Росії штурмують військкомати, щоб забрати їх додому: "Замінюють останками".

Також ми писали, у Росії спецслужби готуються до партизанської війни на залізниці: у Білорусі все спрацювало.

Крім того, українець розповів, як російські окупанти двічі позбавили його всього і ледь не вбили: "Гірше фашистів".