Експерт програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» доктор Комаровський розповів, що відбувається в легенях дитини, коли хтось із батьків курить.

Пасивне куріння негативно впливає на тих, хто перебуває поряд із курцем, особливо на дітей. Всі про це чудово знають, але мало хто одразу кидає палити. Найчастіше людина лише виправдовується, чому важко позбутися шкідливої ​​звички.

Доктор Комаровський пояснив, що відбувається в бронхах, коли ми дихаємо. Слизові оболонки дихальних шляхів (трахея, бронхи) вистелені війчастим епітелієм. На кожній клітці є вія. Оскільки клітин багато, вій теж величезна кількість. Вони постійно коливаються від легень в напрямку горла та очищають дихальні шляхи. Наприклад, виганяють пил, слиз, мокроту та забезпечують прохідність повітря.

«Унікальність тютюнового диму полягає в тому, що він зменшує швидкість коливання цих вій, – пояснив експерт. – Тому пил та бруд накопичуються в легенях, знижують інтенсивність місцевого імунітету та значно збільшують ймовірність подальших ускладнень здоров’я».

Тобто шкідлива звичка дорослої людини отруює не лише її організм, куріння батьків призводить до проблем зі здоров'ям дитини. Майже кожен з нас бачив фото уражених легень на пачках із цигарками, але не завжди така ілюстрація була вагомою причиною, щоб кинути палити.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Але якщо уявити: на картинці легені близької людини? Бо шкідлива звичка, якої ви не хочете позбутися, може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям найдорожчих вам людей.