Садівникам підказали ідеальне добриво для смородини, капусти та огірків - картопляні очистки. Вони мають джерело крохмалю, який дуже подобається смородині. Про це інформує telegram-канал "Щоденник дачника. Сад і город".

Весна в самому розпалі, а значить саме час подумати про майбутній урожай. Для любителів смородини підготували лайфхак, як виростити великі і смачні ягоди. Секрет, звичайно ж, в добриві.

Порічка. Фото: скрін youtube
Порічка. Фото: скрін youtube

Отримати відмінний урожай смородини дуже просто, але готується потрібно заздалегідь. Так, експерти радять за зиму насушити картопляної шкірки. Очищення прекрасно сохнуть на батареї, а також можна просто розкласти в один шар на підвіконні. У сухому вигляді шкірку найкраще зберігати в тканинному мішку.

Протягом весняно-літнього сезону сухі Картопляні очищення можна закопувати під кущі або заварювати їх окропом, остуджувати і використовувати отриманий відвар для поливу смородини.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Картопляні очистки. Фото: скрін youtube
Картопляні очистки. Фото: скрін youtube

Це ж добриво відмінно підходить при посадці капусти і огірків. Але застосовувати потрібно по іншому. Так, сухі очищення потрібно розмочити і подрібнити в кашку. Отриману "кашку" потрібно накласти на дно при підготовці лунок, а потім присипати зверху землею і висаджувати розсаду.

Раніше Знай писав, Як правильно вирощувати перці на власному городі: хитрощі, які допоможуть зібрати величезний урожай.

Також ми писали, чому саджанці не приживаються? Корисні поради, які збережуть урожай.

Нагадаємо, яку розсаду потрібно обов'язково висадити в лютому: хитрощі вирощування овочів і квітів від досвідчених дачників.