Він є агресором, представляючи аеродроми, полігони для розміщення ракетних комплексів, а білоруські військові машини перевозять техніку, яка вбивають мирних жителів в Україні. І не тільки українців, а й білорусів, пише Політека.

Тим часом в Україні продовжують перебувати понад 18 тисяч білоруських громадян. Деякі з перших днів допомагають рятувати життя мирним жителям і важко пораненим військовослужбовцям.

У клінічній лікарні "Феофанія" білоруський лікар Максим Павловський разом з українськими медиками провів складну операцію на відкритому серці військовослужбовцю ЗСУ, який отримав проникаюче поранення грудної клітини з застряванням кулі в задній стінці серця.

Білоруський лікар Максим Павловський
Білоруський лікар Максим Павловський

"Коли це все почалося, була можливість ухеать в Польщу-там предлолгали нормальний контракт, але принциповою моєю позицією було залишитися і бути поруч з українцями і надавати допомогу", - заявив він.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Марина Білоцероківська, клінічний онколог, практично без сну і відпочинку, продовжує лікувати в Одесі хворих українців:

"Мене змусив виїхати тільки той факт, якби Росія прийшла сюди. Це була б повна відсутність перспектив"

Марина Білоцероківська, клінічний онколог
Марина Білоцероківська, клінічний онколог

Станіслав Соловей для режиму Лукашенка став неугодним-відтоді рятує життя українським жінкам, проводячи планові та термінові операції. З початку війни вивчив військово-польову хірургію:

"У нас спільний ворог. Для мене це єдиний режим, який окупував мою землю і зараз нападає на Україну. Якщо я можу тут корисний... І поки над Одесою український прапор-ми залишаємося і будемо допомагати"

Станіслав Соловей
Станіслав Соловей

Ці люди зробили свій вибір, мають чітку позицію і також протистоять російській агресії і з Україною будуть до перемоги.