Підприємець Сіяр Коршутов пише, що українські ділки намагаються придумати нові схеми для власної наживи.

Про це пише Сіяр Коршутов на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

"Інформую, що крім вивезення готівки, сигаретних стежок та інших звичних для митників схем, з'явилася нова. Один із заступників голови ДСМУ, прізвище та діяльність якого дуже добре відоме правоохоронцям, змушує керівників Одеської, Львівської, Вінницької, Закарпатської та деяких інших митниць створювати складнощі в оформленні аграрного експорту, виманюючи через підконтрольних брокерів та митників хабарі у розмірі 1% від інвойсної вартості товару. Хто не згоден – огляд, вивантаження, втрата часу і витрати на вантажників. Згоден – митні процедури займуть не більше 15 хвилин", – повідомляє підприємець.

Також Сіяр Коршутов пояснює, що такі схеми аргументують збором готівки на діяльність партії. Тільки от сама партія про це не знає.

"Такі дії аргументуються необхідністю збору кеша "на партію", тільки в партії всі ключові люди зайняті війною і про цю самодіяльність безсовісного ОЗУ точно (!!!) НЕ в курсі. За 45 днів війни обсяг експорту зерна (товарна група УКТЗЕД "10") близько 330 мільйонів $. Відповідно 1% - 3.3 млн $. Платять поки далеко не всі, але процес "обілечіванія" набирає обертів", – пояснює Сіяр Коршутов.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

пост Сіяра Коршутова
пост Сіяра Коршутова

Раньше Знай.UA повідомляв, що Олександра Дрік нагадала, що незабаром після повномасштабного вторгнення Росії в Україну американський президент сказав наступне:"Альтернатива - це третя світова війна".

"Україна з такими заявами не згодна, тому що, ми вважаємо, що третя світова війна вже йде і це саме українська армія зараз стримує Путіна від подальшого просування на захід", - зазначила експерт.

Тоді, на чолі з неформальним лідером США, колективний Захід прийняв рішення, що боротися з Росією вони не будуть військовими та економічними методами.

Через місяць Росія стала світовим лідером за кількістю накладених на неї санкцій. Але цього мало.