Відома письменниця, активістка та популяризатор української мови Лариса Ніцой звернулася до телеведучої Маші Єфросиніної і попросила пояснити, чому та попри свою обіцянку знову повернулася до спілкування російською мовою у публічному просторі.

Лариса Ніцой пригадала, як на початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого, заплакана Маша Єфросиніна щиро обіцяла перейти на українську і навчати рідної мови своїх дітей.

Проте, в одному з останніх своїх інтерв'ю, яке навела як приклад письменниця Лариса Ніцой, Маша Єфросиніна відповідає на питання російською. Зокрема, розповідаючи про "нелегку" долю Максима Галкіна, який їй телефонував.

Маша Єфросиніна, фото: facebook.com/nitsoi.larysa
Маша Єфросиніна, фото: facebook.com/nitsoi.larysa

"Чому Ви й досі в публічному просторі України у Ваших включеннях на телебаченні говорите мовою окупантів? Для кого Ви це робите? Ради кого? З якою метою?", - звертається до телеведучої письменниця. Лариса Ніцой

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Лариса Ніцой попросила Машу Єфросиніну звернути увагу на те, якою мовою на польському телебаченні розповідають полякам про іноземців. І так у будь-якій іншій країні.

"Може Ви говорили московитською, бо Ви хотіли, щоб Вас почули в Московії? Тобто, Вам ще й досі треба, щоб Вас там чули? Може Ви хочете переконати московитів, що в Україні на телебаченні вільно звучить московитська мова і ніхто за це не вбиває? Ви робили це для Галкіна, щоб він зрозумів? Ви говорили його мовою з поваги до нього? А як щодо телеглядачів? Уявіть, що на французькому телебаченні розповідають про італійця, який підтримує Францію і з поваги до цього італійця французьким глядачам розповідають про нього італійською мовою." Лариса Ніцой

Пост Лариси Ніцой, скріншот: facebook.com/nitsoi.larysa
Пост Лариси Ніцой, скріншот: facebook.com/nitsoi.larysa

Раніше Знай писав, автор роману "Червоний" Андрій Кокотюха передбачив, чим закінчиться серйозна хвороба путіна: "Бабла не шкодують"

Також ми писали, скандальна Лариса Ніцой жорстко висловилася про Кіма і Арестовича: "Не можуть бути секс-символами"

Нагадаємо, що Лариса Ніцой навчила правильно радіти затриманню зрадників