З 10 по 14 травня 2022 року в Турині (Італія) пройде вокальний конкурс Євробачення. Україну представлятиме група Kalush Orchestra з піснею "Stefania", яка стали таким собі гімном української боротьби у війні з Росією.

Нагадаємо, що на Нацвідборі перемогла Аліна Паш з піснею "Тіні забутих предків", але через скандали з концертами в Криму її кандидатуру зняли.

А місце Аліни зайняли скандальні Kalush Orchestra, які одразу після Нацвідбору розв'язали неабиякий конфлікт з "Суспільне".

Kalush, фото: Instagram
Kalush, фото: Instagram

Найгучнішим, зрозуміло, був Олег Псюк - саме він розганяв хвилю негативу на мовник в соцмережах.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки
Показати ще

Але, здавалося б, група вже в Турині, репетирує. Суспільне проспонсорували їх поїздку до Італії, букмекери віддають перемогу саме Kalush Orchestra... Конфлікт напевно вже вичерпано, сторони порозумілися і помирилися? Як би не так.. Це питання підняв блогер Ваня Рассел на своєму каналі.

"Сьогодні я хотів би обговорити поведінку колективу на конкурсі "Євробачення 2022"! Їх конфлікт і скандал з SUSPILNE! Адже в такий важкий період для України я бачу непорозуміння і відвертий ігнор фронтмена групи в бік нашої делегації. Давайте серйозно ставитися до конкурсу і поважати людей, які зробили все можливе, незважаючи на хейт в їхній бік", - ділиться Ваня.

Ваня Рассел, фото Знай.uа
Ваня Рассел, фото Знай.uа

Точкою кипіння для блогера став відеощоденник "Суспільне" про те, як Kalush Orchestra провели свою першу репетицію на сцені "Євробачення". Олег Псюк відверто ігнорував дівчину-кореспондентку, відповідав на питання односкладно ("так-ні") або ж і зовсім сміявся.

"У нашої країни зараз важкий період, коли ми повинні триматися один за одного. А що я бачу? Я бачу відверте ігнорування і приниження...", - співчуває Іван.

З позитивного в тому щоденнику, на думку Рассела, було те, що Олег посадив на інтерв'ю до журналістки Анни Тимофія - хлопця, який грає на сопілці і виконує приспів пісні.

"Я приємно здивувався. Тому що Тимофій виявився приємним і порядним хлопцем, який нормально відповідав."

Але тим часом на задньому плані можна було спостерігати черговий акт неповаги від Псюка - він просто вирішив поколупатися в своїх штанях, щоб дістати телефон і поклацати в ньому.

Олег Псюк ігнорує інтерв'ю, скріншот з відео
Олег Псюк ігнорує інтерв'ю, скріншот з відео

Навіщо Олег це робить - незрозуміло, адже вони поїхали з "Суспільне" до Італії однією командою. Журналісти роблять офіційні відео, знімають матеріал і також піарять групу в Європі.

У коментарях і до оригінального відео щоденника, і до звернення Рассела українці обурюються через поведінку Псюка:

"Я сподіваюсь, що Олег буде вести себе серйозніше на Євробаченні, бо його поведінка викликає сором навіть зараз", "Про них так і казали, ще на відборі, що вони наче дикуни і таке не дуже потрібно на Євробаченні, у форматі презентування України... Лодигін дуже красномовно натякав. От тепер і бачимо. Псюк, як з лісу вибіг... Поїхали вони тільки через те, що Тимофій витягнув всю пісню..", "Він тільки й вміє стрибати по сцені і іржати. Аа, ще скандалити. Головну партію співає той чоловік, це найкращий момент у цій пісні"...

Нагадаємо, що Катя Павленко з Go_A знову буде на Євробаченні від України, Kalush Orchestra не занудьгують.

Раніше ми повідомляли, що Kalush Orchestra розкрили таємниці виступу на Євробачення-2022: цього ще ніхто не робив.